Team Keep Focus

Laget ble dannet i 2011 med formål om å delta i turritt i Norge. Syklistene
er fra 16 til 24 år og holder til i Bærum. Hovedmålet for sesongen 2012 er
deltakelse i 5 dagers rittet Tour de Hallingdal.

Rittplan 2012:
Enebakk rundt 1. mai
Romeriket rundt 13. mai
Glava tur P4 Challenge 20. mai
Vestfold rundt 27. mai
Hurdalsjøen rundt 3. juni
Eidsvoll-Oslo 23. juni
Tour De Hallingdal 11-15. juli
Klubbmesterskap tempo 17. august
Klubbmesterskap fellesstart 19. august
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klikk på bilde
for og bli henvist
til Team Keep Focus
sin Youtube Kanal

Enebakk rundt


Enebakk rundt ble arrangert den 1. Mai. Team Keep Focus stilte med 1 rytter, nemlig Mattis Johannessen (Som på bilde er iført merida drakt pga en kontrakt han har med merida)

Mattis endte til slutt på en 9. Plass i gruppen menn 17-19 på tiden 2.21 noe som tilsvarer 34km/t i snittfart. Han mente selv at han kunne syklet på 2-2.10 hvis han hadde startet i en annen pulje. Men for å få en grei start på sesongen valgte han og ikke melde seg på i den raskeste puljen. I følge han selv var løpet veldig kaotisk de første 5km med mange velt, han forteller at det var et mirakel at han ikke lå skadet i veikanten. Han havnet litt i ingenmansland når han kjørte fra teten i puljen sin og tok igjen puljer som startet forran han. Etter 25km tok han igjen en pulje som startet 10min forran han, der ble han liggende i 30km før en gruppe fra puljen hans tok han igjen, der lå han og vant spurten i gruppa når det dro seg til på slutten. Alt i alt var det en fin sesongåpning

Romeriket rundt

Romeriket rundt ble arrangert 13. mai. Team Keep Focus stilte med 2 ryttere, nemlig Mattis Johannessen og Jørgen Bjaarstad Nikolaisen.

Starten var veldig rask og masteren kjørte i 30km/t i den første bakken. Etter 5km kjørte masteren og rittet var i gang, det startet med en oppoverbakke der en rytter forårsaket en velt og 10stk inkludert keep Focus rytter Mattis Johannessen veltet. Han måtte desverre bryte med forslått kropp og skjevt sete. Jørgen Nikolaisen lå rett ved siden av Mattis og kom seg heldigvis unna. Han holdt teten i 2 mil før det gikk et brudd og Jørgen prøvde å støte seg opp i en bakke, selv sier han at det var en taktisk bom og at det var mye av grunnen til at han stivnet. I motvinden kjørte Jørgen seg til mål på 2.37.38 som tilsvarer 31km/t i snittfart på det 83km lange løpet. Så det var en grei seongåpning for Jørgen med tanke på form og mye vind. Litt værre med Mattis som igjen skal prøve til helgen med Glava p4 challenge.


Glava P4 Challenge


Glava P4 Challenge ble arrangert 20. mai. Team Keep Focus stilte med en rytter, nemlig Mattis Johannessen.

Starten var en master på 5km før felte ble sluppet løs i en bakke. Det begynte å rykke og nappe og til slutt endte det opp med en gruppe på 15-20 man hvor Mattis var med. Desverre slet Mattis i en utforbakke og ble kjørt fra nedover. Så kom hovedfelte og Mattis ble med der. De holdt et veldig høyt tempo, opp i mot 35-37km/t i snittfart. Når det gjenstod en mil gikk Mattis desverre tom for krefter og tapte hele 15min til hovedfeltet på en mil. Han kom til slutt i mål etter et veldig kupert ritt med bratte bakker på tiden 3:14 som tilsvarer 33km/t i snittfart. Alt i alt var han ganske fornøyd.